I dom senaste bloggposterna, har jag förklarat några tanklösa idéer:

1. Hierarkismen är tron att det bästa för någon, också är det bästa alla, som han eller hon har makt över.

2. Myten om illviljan är tron, att folk skulle göra saker, bara för att jäklas.

3. Myten om universell förmåga är tron, att alla kan allt man själv brukar kräva.

4. Myten om homogen ondska är tron, att en grupp utgörs av dåliga människor.

5. Den oexpanderade cirkeln är när man bara bryr sej, om sin egen snävt definierade grupp.

Alltför många personer i världen, tror fortfarande på dom här.  I Afrika och Asien är det normalt, för personer i maktpositioner, att tro på sådana idéer.  Jag misstänker också att dom är utbredda, i delar av Latinamerika.  Hur som helst är det idéer, som får förödande konsekvenser för andra.  Personer med lägre social status, kan tvingas betala med sina liv för dom.  Då talar jag om kvinnor, barn, medlemmar av dom lägre klasserna, och statistiska utliggare.  Alla dessa riskerar en förtidig död, på grund av tron på idéerna ovan.  Exempel på dödsorsaker är:

• Arbetsplatsolyckor till följd av omdömeslöshet.  Personen lider antigen av sömnbrist, eller har aldrig lärt sej bedöma sådant.

• Avrättningar (även utomrättsliga) för saker man inte gjort.  Det tas bara för givet, att personen orsakat händelsen.

• Blodförlust och infektioner, efter att ha fått större eller mindre del, av sina yttre könsorgan avskurna.  Det här görs för att göra det lättare, för andra att utnyttja personen.

• Dödade av andra som straff, för saker man inte kan hjälpa.  Det tas bara för givet, att personen kan undvika det helt.

• Hjärt- och kärlsjukdomar som resultat, av konstant stress och kronisk sömnbrist.  Personen har helt enkelt tvingats, att bokstavligt jobba ihjäl sej.

I barnsäng på grund av en för smal födselkanal.  Antigen för att hon är för liten, eller för att hon överlevt svår könsstympning.

• Mord på främlingar som råkar befinna sej, på fel plats vid fel tillfälle.  Mordoffren tillskrivs avsikter, som personerna inte har.

• Mord som hämnd för att man vägrar ställa upp, på att behandlas som en engångsartikel.  Mördarna tar sin egen rätt för given, att ensidigt utnyttja personen.

• Självmord för att man ständigt får höra, vilken dålig människa man är.  Dom ”dåliga” egenskaperna kan inte bytas ut, hur mycket man än vill det.

• Våld i form av överanvändning, av fysiska bestraffningar.  Förövaren tror sej kunna få bort något, genom att fysiskt bestraffa personen.

Dessutom uppvisar rika och mäktiga, en gravt självcentrerad syn på etik.  Personerna anser att dom själva, ska få göra precis vad dom vill.  Fast ingen annan ska få göra det.  Det är en attityd som fötts ur missbruk, av okontrollerade maktpositioner.  Men att bete sej som att regler är för andra, är inte socialt accepterat, i Västvärlden idag.  Jag tror i alla fall inte, att särskilt många accepterar det.

Tyvärr har jag sett en del, av sådant här i USA.  Kanske inte att man bara bryr sej, om sin egen klan eller stam.  Fast det rapporteras regelbundet om främlingar, som mördats som inbillade hot.  Även att jobba ihjäl sej, ihjälstraffande och att drivas till självmord, finns det belagda fall av.  Resultat av att man sätter sej över lagen, dyker också regelbundet upp.  Frågan är varför folk fortsätter, att tro på myterna jag listat ovan.  Det verkar som om resten av Västvärlden, har lämnat sådana idéer bakom sej.  Åtminstone höggradiga former, som är direkt dödliga för andra.

 

Uppladdad den 28:e april 2023.